У серпні зафіксували 12 випадків порушення свободи слова

Дата: 07 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У серпні експерти зафіксували загалом в Україні 13 випадків порушень свободи слова.

Про це повідомили в Інституті масової інформації. 

Порушення зафіксували в семи регіонах країни, а лідером за кількістю порушень став Київ (чотири), далі йдуть Запорізька та Одеська області (по два випадки), і по одному випадку – на Львівщині, Рівненщині, Херсонщині та Черкащині. Утиску своїх прав, як зазначили в ІМІ, більше зазнали журналісти (вісім), ніж журналістки (п’ять).

Найбільше порушень зафіксували в категорії “перешкоджання законній журналістській діяльності” – шість. Серед випадків перешкоджання – недопуски до органів місцевого самоврядування, видворення з території комунального підприємства, неакредитація в Запоріжжі низки ЗМІ на висвітлення візиту Володимира Зеленського до регіону.

У серпні експерти зафіксували два випадки пошкодження майна журналістів, зокрема автомобілів у Броварах Київської області (підпал авто проєкту “Схеми”) та в Черкасах (облили невідомою речовиною авто журналістові видання “Про все” Олександрові Носенку). Також зафіксували два випадки обмеження доступу до публічної інформації та по одному випадку погроз і стеження.

З початку року ІМІ зафіксував загалом 137 порушень свободи слова, 75 випадків перешкоджання, 14 випадків побиття та 13 випадків погроз.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter