У семи областях запустили проєкт кризової допомоги для дітей з інвалідністю та їхніх сімей

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У семи регіонах України запустили проєкт екстреного реагування на потреби дітей із труднощами розвитку або з інвалідністю, зокрема  внутрішньо переміщених дітей та тих, стан яких погіршився внаслідок воєнних дій.

Про це повідомили в ЮНІСЕФ.

Фото: Emma Francis

Працює проєкт у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській і Чернівецькій областях. 

У межах проєкту сім’ї зможуть отримати фаховий супровід дитини чи необхідну консультацію, інформацію про доступні у громаді послуги та ресурси, консультації профільних спеціалістів, допомогу з обладнанням згідно з потребами дитини, які визначать фахівці. За необхідності мобільні команди спеціалістів виїжджатимуть у віддалені райони.

Фахівці також розроблятимуть та поширюватимуть матеріали про розвиток безбар’єрності та підтримки дітей з інвалідністю в громадах, які їх прийматимуть, навчатимуть соціальних працівників та інших професіоналів громад практичним аспектам допомоги дітям із порушеннями розвитку. 

Батьки та піклувальники ж отримають необхідні консультації спеціалістів та психологічну підтримку. 

Детальніше про проєкт та контакти у регіонах можна дізнатись за посиланням

Нагадаємо, відповідно до результатів дослідження Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 3-го по 18 травня 2022 року, у разі продовження війни у такій фазі, як зараз, лише 42,9% українців планують майбутнє своїх дітей та онуків в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter