У селі Вабля під Бучею ексгумували тіла матері та сина, вбитих росіянами при хаотичному обстрілі будинків

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Вабля в Бучанському районі Київщини слідчі провели ексгумацію тіл мирних жителів, вбитих російськими військовими при хаотичному обстрілі вулиць і будинків.

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA.

Будинок вбитої родини. Фото: ZMINA

Як розповів керівник слідчого відділу Бучанського районного управління поліції Анатолій Котяш, російські окупанти, рухаючись на військовій техніці, здійснювали безпідставні обстріли будівель, вулиць, цивільних автомобілів.

Під час такого обстрілу, каже поліцейський, вони вбили жінку 1970 року народження та її сина, які знаходилися на подвір’ї. Чоловік жінки та батько вбитої дитини знаходився за будинком, тому залишився живим. Після одужання від поранення, він вступив до лав Збройних сил України. Тіла поховали сусіди.

Ексгумовані тіла матері й сина на задньому подвір’ї будинку. Фото: ZMINA

“Окупанти з’явилися в селі 26 лютого. Велика колона техніки рухалася у напрямку Макарова. Їздили туди-сюди, почалися бомбардування кожен день, свистіли снаряди, стріляли по вікнах будинків. Ми потім евакуювалися, бо далі неможливо було залишатися. Вони стріляли навмання, куди-попало”,  – каже місцевий мешканець Володимир.

Чоловік розповів, що у Ваблі росіяни в хати особливо не заходили. А от в сусідньому селі Дружня “вривалися, викрадали людей, забирали килими, телевізори – що могли”.

Обстріляний з російської техніки будинок у Ваблі. Фото: ZMINA

“8 квітня ми повернулися, коли сказали, що звільнили Бородянку. Магазини тут зараз не працюють, світла й газу немає з початку війни, мобільний зв’язок ледь ловить. Привозять гуманітарку”, – додає Володимир.

Нагадаємо, що станом на 12 квітня у Бучі Київської області виявили тіла 403 вбитих і закатованих мирних жителів, з них 163 ідентифіковано.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter