У селі Ольгине на Херсонщині окупанти вбили цивільну, яка опиралася пограбуванню – ЦНС

Дата: 03 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонської області мародерять і викрадають автомобілі цивільних. Коли місцеві намагаються відстояти своє майно – загарбники відкривають по них вогонь. Днями вони вбили жінку в селі Ольгине. 

Про це повідомили в Центрі національного спротиву. 

Фото: Getty Images

“Останнім часом фіксується все більше випадків викрадення особистих автівок місцевого населення та мародерства. Викрадення автомобілів зафіксовано місцевим підпіллям з Херсонщини. Зокрема, в Чаплинці. Залізному Порту, Малих Копанях та інших містах і селах”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначають у ЦНС, днями військові РФ вбили цивільну жінку в селі Ольгине, яка хотіла захистити своє майно.  

“Центр національного спротиву отримав списки російських військових, які мародерять на ТОТ. Кожен окупант буде справедливо покараний за злочини”, – додали в організації.

Наприкінці вересня активісти руху спротиву “Жовта стрічка” з Голої Пристані повідомляли, що їхні родичі зіткнулися з репресіями з боку російських окупаційних військ. До них у приватний будинок увірвалася група озброєних росіян із шевронами Росгвардії й звинуватила місцевого жителя в співпраці із Силами оборони України.

За словами активістів, ніяких доказів вони не надали, але спробували “конфіскувати” в чоловіка авто. Проте через несправний технічний стан не змогли його завести.

Нагадаємо, що 1 жовтня російські війська обстріляли з артилерії село Тягинка на Херсонщині, там загинув чоловік. Крім того, окупанти скинули дві керовані авіабомби на Берислав.

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter