У селі на Миколаївщині здетонував касетний снаряд, поряд з яким гралася дитина

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися
У селі Лимани Миколаївської області 9-річний хлопчик зазнав поранень через детонацію касетного снаряда. Вибухівку знайшов на городі та приніс на подвір’я цивільний чоловік.
 
Про це повідомив начальник поліції Миколаївської області Сергій Шайхет.
 
Фото: Сергій Шайхет

“Галицинівська громада, с. Лимани, чоловік на городі знайшов нерозірваний касетний снаряд, приніс його та залишив на подвір’ї, а сам пішов у справах. Саме в цей час у дворі на самокаті катався 9-річний хлопчик. Снаряд здетонував, дитина отримала осколкові поранення”, йдеться у повідомленні.

Хлопчика доставили до лікарні. За його життя борються медики.

За даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 10 березня 2023 року більше ніж 1398 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією 464 дитини загинули та понад 934 отримали поранення.

“8 березня внаслідок обстрілу ворогом цивільної інфраструктури в м. Нікополь Дніпропетровської області отримали поранення 10-річний хлопчик та 12-річна дівчинка. 9 березня внаслідок обстрілу військами РФ с. Велетенське Херсонської області поранено 13-річного хлопчика”, – йдеться у повідомленні.

Ювенальні прокурори уточнили, що найбільше дітей постраждало у Донецькій області 446, Харківській 273, Київській 123, Херсонській 94, Запорізькій 87, Миколаївській 83, Чернігівській 68, у Луганській та Дніпропетровській по 66 дітей.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, 6 березня, під час виконання польових робіт у селі Зелений Гай на Херсонщині трактор наїхав на вибухонебезпечний предмет. Від отриманих травм одна цивільна людина загинула на місці, ще одна – дістала поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter