У селі Гнідин Київської області здетонувала граната: один чоловік загинув, інший – дістав поранення

Дата: 18 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

17 вересня в селі Гнідин Київської області здетонував боєприпас. 33-річний чоловік загинув на місці, а його 28-річний брат отримав осколкові поранення кінцівок та обличчя. Його доставили до лікарні.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Фото: Поліція Київської області

Це сталося в неділю, близько 18:43. Згодом до поліції надійшло повідомлення про вибух в одному із садових товариств Золочівської громади.

“Внаслідок детонації вибухового предмета 33-річний чоловік загинув на місці, а його 28-річного брата з отриманими осколковими пораненнями кінцівок та обличчя доставили до лікарні”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що детонація сталася через необережне поводження з бойовим припасом.

Фото: Поліція Київської області

“На місці події правоохоронці виявили ручну уламкову гранату наступального типу РГН з вкрученим підривачем типу УДЗ”, – сповіщають правоохоронці.

Наразі працівники Бориспільського управління поліції Київщини проводять досудове розслідування.

Раніше ZMINA писала, що 11 вересня біля озера на околиці села Сніжківка Ізюмської громади, що на Харківщині, 71-річний чоловік натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”. Потерпілого госпіталізували до лікарні з діагнозом “ампутація нижньої третини лівої стопи”.

Нагадаємо, що з 11 по 16 вересня підрозділи з розмінування Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України виявили та знешкодили 1718 вибухонебезпечних предметів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter