На Харківщині 71-річний чоловік підірвався на протипіхотній міні: його госпіталізували

Дата: 12 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

11 вересня, у понеділок, в Ізюмському районі на Харківщині літній чоловік підірвався на протипіхотній міні. З травмами його госпіталізували.

Про це повідомляє ДСНС України. 

Фото: Укрінформ

Так, біля озера на околиці села Сніжківка Ізюмської громади 71-річний чоловік натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”. Потерпілого госпіталізували до лікарні з діагнозом “ампутація нижньої третини лівої стопи”.

У ДСНС зазначили, що через збройну агресію РФ Україна стала однією з найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами. Найбільшу загрозу становлять території деокупованих населених пунктів і місця ведення активних бойових дій.

“Користуйтеся лише асфальтованими дорогами, які попередньо розчистили сапери. Дотримуйтеся всіх попереджень і правил мінної безпеки, щоб уберегти себе”, – закликали рятівники. 

Раніше ZMINA писала, що 20 серпня, у неділю, у селі Борщова Харківського району 51-річний чоловік постраждав унаслідок підриву на протипіхотній міні. Він наступив на протипіхотну міну “пелюстка”.

Нагадаємо, що наразі близько 30% території України потребують розмінування. Вона є найбільш замінованою країною у світі.

Армія РФ використовувала щонайменше 13 типів протипіхотних мін, а також міни-пастки. Україна ж послуговувалася щонайменше одним типом – фугасною міною ПФМ, що встановлюється лише за допомогою ракети.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter