У секторі Газа загинув палестинський журналіст

Дата: 20 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У секторі Газа під час авіаудару Ізраїлю загинув палестинський журналіст – репортер та ведучий новин радіостанції Voice of Al-Aqsa (“Голос Аль-Акси”) Юсеф Абу Хусейн.

Трагедія сталася 19 травня, пише Комітет захисту журналістів (КЗЖ).

Джерело: сторінка Юсеф Абу Хусейна у фейсбуку

У повідомленні йдеться, що ізраїльський військовий літак бомбив верхні поверхи житлового будинку в Газі, де Хусейн мешкав разом з родиною. Внаслідок вибуху журналіст загинув, його дружина та брат отримали поранення. 

Юсеф Абу Хусейн працював на радіо Voice of Al-Aqsa 12 років. У день загибелі він мав  презентувати свою програму “Це сталося цього дня”. 

Родичі журналіста, Синдикат журналістів Палестини та Voice of Al-Aqsa вважають, що авіаудар міг бути націлений саме на репортера, у КЗЖ не відкинули такої можливості.

“У світлі попереднього знищення Ізраїлем будівлі, де було розташоване радіо Voice of Al-Aqsa, ми не можемо повністю відкинути можливість того, що в будинок Юсефа Абу Хусейна націлилися через його роботу”, – вважає представник КЗЖ на Близькому Сході та в Північній Африці Ігнасіо Мігель Дельгадо

Він закликав ізраїльську владу пояснити, чому бомбили будинок журналіста, цивільного громадянина, який був захищений міжнародним правом.

“Ізраїльські військові повинні забезпечити, щоб операції в Газі не завдавали шкоди журналістам та новинним виданням”, – підкреслив він.

Раніше ZMINA повідомила про те, що Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) закликала прокурорку Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуду долучити бомбардування ізраїльськими військовими офісів, де були розташовані ЗМІ, в секторі Газа 11–15 травня, до розслідування ситуації.

У зверненні уточнюється, що внаслідок авіаударів армії Ізраїлю в секторі Газа у вказаний період зруйновано офіси 23 місцевих та закордонних ЗМІ, зокрема інформаційного агентства США Associated Press (AP) і катарського телеканалу Al-Jazeera. Ізраїль виправдовує такі дії тим, що в обстріляних будівлях нібито було розташоване обладнання “військової розвідки” ісламістського руху ХАМАС. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter