В РФ заарештували чоловіка, який розфарбував гармати музею кольорами українського прапора

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії суд заарештував петербуржця, підозрюваного у вандалізмі з мотивів політичної та національної ненависті. На початку березня чоловік розфарбував синім і жовтим кольорами дві гаубиці історичного музею.  

Про це повідомляє місцеве видання “Бумага” з посиланням на об’єднану пресслужбу судів Санкт-Петербурга.

Фото: об’єднана пресслужба судів Санкт-Петербурга

Як повідомляють у пресслужбі суду, 2 березня Микола Воротнєв разом з “невстановленою особою” розфарбував дві гаубиці військово-історичного музею артилерії, які стоять на вулиці, у синій та жовтий кольори. 

“Використовуючи аерозольні балончики, співучасники нанесли зображення у вигляді двох горизонтальних смуг синього та жовтого кольору на щитові покриття двох гаубиць, що є реліквіями Великої Вітчизняної війни, осквернивши та зіпсувавши майно, що перебуває на балансі Військово-історичного музею артилерійських військ”, – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, чоловік вдався до такого “з мотивів національної та політичної ненависті стосовно російських військовослужбовців“, які беруть участь у війні проти України.

Буцімто після затримання 19 березня силовиками Воротнєв надав свідчення слідчим. Його арешт встановили до 16 квітня.

Журналісти видання з’ясували, що чоловік виклав фото гаубиці на своїй сторінці в одній зі соцмереж з підписом “Гармата занадто довго дивилася на захід”.

Нагадаємо, Совєтський районний суд російського міста Томськ оштрафував місцевого жителя Станіслава Кармакських на 45 тисяч рублів за адміністративною статтею про “дискредитацію” російської армії. 

У рішенні суду йдеться, що Станіслав Кармакських перебував у складі групи громадян поруч із місцем проведення групового пікету та висловлював “мовчазну підтримку” його “протиправним цілям”, наголосили правозахисники. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter