У Сан-Марино влада схвалила легалізацію абортів

Дата: 03 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Парламент Сан-Марино проголосував за легалізацію абортів у країні. Рішення ухвалили після референдуму у вересні 2021 року, на якому жителі малої держави більшістю голосів проголосували за легалізацію абортів.

Про це повідомляє AP News.

Джерело: Getty Images

Легалізацію абортів підтримали 32 депутати законодавчого органу Сан-Марино, проти виступили сім, ще десять – утрималися під час голосування. Таким чином, у країні скасували ухвалений ще у 1865 році закон.

Рішення ухвалили внаслідок референдуму у вересні 2021 року, на якому жителі Сан-Марино більшістю голосів (77%) проголосували за закон, який дозволяв би аборти після першого триместру вагітності, якщо серйозні аномалії розвитку плоду наражали на небезпеку життя або здоров’я жінки як фізично, так і психологічно.

Раніше аборти в країні вважалися кримінальним злочином.

У Сан-Марино дозволяють робити аборти в перші 12 тижнів вагітності, а вартість процедури покриватиметься державним коштом. Крім того, у школах будуть викладати уроки секс-просвіти, щоб запобігти небажаним вагітностям.

Сан-Марино – переважно католицька мала держава в центральній Італії. Жінки, які хотіли зробити аборти, раніше мусили їхати в Італію (де вони легалізовані з 1978 року) під загрозою кримінального переслідування на батьківщині.

Нагадаємо, наприкінці червня Верховний суд США, розглядаючи справу “Доббс проти жіночої організації охорони здоров’я Джексона”, скасував рішення у справі “Роу проти Вейда” від 1973 року, яке визнало конституційним право на аборт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter