У Рубіжному окупанти вперше за три місяці почали впорядковувати стихійні поховання цивільних – Гайдай

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Рубіжному, що на Луганщині, вперше за три місяці почали впорядковувати стихійні поховання. У тимчасово окупованому місті, за офіційними даними, вже понад 400 загиблих містян за період активних боїв. Більшість із них поховано біля будинків.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Фото: Obozrevatel

“У Рубіжному вперше за три місяці почали впорядковувати стихійні поховання: вилучили рештки 10 жителів міста. Вони вбивали мирних жителів Луганщини та за цей час навіть не змогли їх перепоховати. Сотні рубіжан залишаються похованими поблизу власних будинків”, – розповів Гайдай.

Гайдай додав, що тільки офіційно встановлених жертв російського вторгнення наразі понад 400 осіб. 

“Це ті, хто загинув унаслідок обстрілів. А були ще ті, в яких від вибуху поблизу просто зупинялося серце, або через невщухаючі обстріли до людини не могла прорватися карета швидкої”, – пояснив він.

Лише в Сєвєродонецьку облаштоване навесні поблизу Лісової Дачі кладовище налічує близько 600 могил.

“Коли загострилася ситуація в Лисичанську, поховання там здійснювала Національна поліція – близько 200 загиблих та померлих. Майже всі вони були ідентифіковані й поховані за звичаями гідного прощання. А от окупаційна влада не в змозі зробити й цього”, – зазначив голова ОВА.

Крім того, він розповів, що, попри гучні заяви окупаційної влади швидко все налагодити, в місті досі відсутні комунікації. Подібна ситуація в Лисичанську та Сєвєродонецьку. 

Росіяни не можуть організувати також і вивіз сміття, яке накопичилось у дворах ще з весни. У кожному кварталі воно перетворилося вже на стихійні звалища. Понівечені кілька місяців тому автівки, за словами Гайдая, також залишаються на дорогах посеред міст. 

Нагадаємо, що напередодні по Луганщині росіяни випустили щонайменше три ракети, вчинили три масовані артилерійські атаки, два довготривалі мінометні обстріли та тричі намагалися спробувати розвинути танковий наступ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter