Десятки обстрілів та зруйновані будинки: наслідки російських атак минулої доби на Харківщині та Луганщині

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

За минулу добу російські військові на Харківщині та Луганщині завдали десятків ударів та зруйнували будинки цивільних.

Про це розповіли в поліції Харківщини та голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Наслідки ворожих обстрілів на Харківщині

На Луганщині росіяни випустили щонайменше три ракети, вчинили три масовані артилерійські атаки, два довготривалі мінометні обстріли та тричі намагалися спробувати розвинути танковий наступ.

“Населені пункти ворог обстрілює з винищувачів, відкриває вогонь з реактивної та зі ствольної артилерії, використовує безпілотники. Шостий місяць Луганщина протидіє російському вторгненню. Росіяни налаштовувалися на короткострокову війну зі швидкою капітуляцією України, але за підсумками понад 150 днів вони то захоплюють Білогорівку, намагаючись покращити тактичне положення, то відходять з неї. Це не те, про що мріяла “друга армія світу”,говорить Гайдай.

Наслідки ворожих обстрілів на Луганщині

Щодо Харківщини, то під удари окупантів там потрапили населені пункти Коробочкіне, Барвенкове, Черкаська Лозова, Печеніги, Циркуни, Одноробівка, Залиман, Чугуїв, Башкирівка. Внаслідок цього пошкоджень зазнали приватні будинки, господарчі споруди, складські приміщення, будинок культури та навчальний заклад.

“Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали понад 40 фактів руйнувань помешкань та інших об’єктів на території регіону внаслідок обстрілів та пожеж”, – кажуть правоохоронці.

Нині на блокпостах правоохоронці разом з військовими перевіряють автівки, щоб знаходити порушників. За минулу добу перевірили понад тисячу транспортних засобів. Також завдяки інформації від населення до відділів поліції доставили 10 осіб для перевірки їхньої можливої співпраці з російськими окупантами.

Нагадаємо, що за добу 23 липня внаслідок обстрілів росіян на Миколаївщині загинули двоє місцевих жителів, ще п’ятеро зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter