У Росії жінку оштрафували за статус “Слава Україні” корейською мовою у WhatsApp

Дата: 02 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У РФ оштрафували 38-річну Вікторію з Сочі, яка привернула увагу російських правоохоронців через свій статус у месенджері WhatsApp. У російському міністерстві внутрішніх справ стверджують, що 1 лютого 2023 року вона написала корейською мовою слова “Слава Україні!”.

Про це повідомляє телеграм-канал ASTRA.

Фото: РИАМО

На жінку оформили адміністративний протокол за статтею про пропаганду, публічну демонстрацію нацистської атрибутики або символіки, атрибутики або символіки екстремістських організацій, іншої атрибутики або символіки, пропаганда або публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами. Тепер вона мусить сплатити 2000 рублів штрафу.

Під час розгляду справи судом, жінка нібито визнала, що займалася “екстремістською діяльністю” і просила призначити мінімальне покарання.

Нагадаємо, що у місті Сєвєродвінську Архангельської області суд РФ помістив під домашній арешт із носінням електронного браслета 19-річну дівчину, звинувачену в публікаціях у соціальних мережах, які “дискредитують російську армію і виправдовують тероризм”. Її адвокат зазначає, що дівчині може загрожувати позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter