У Росії затримали журналіста через акцію з прапором ЛГБТ на адміністрації Путіна 

Дата: 29 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Москві затримали журналіста Рената Давлетгільдєєва, колишнього заступника головного редактора видання “Дождь”, через участь в акції Pussy Riot проти гомофобії в день народження Володимира Путіна. 

Про “Дождю” повідомив журналіст. 

Ренат Давлетгільдєєв

Наразі Давлетгільдєєва доставили до відділку внутрішніх справ “Міщанський”.  

Журналіст є відкритим геєм, у 2018 році він заявляв про сексуальні домагання з боку голови ЛДПР Володимира Жириновського.

На початку жовтня цього року Давлетгільдєєв розповів, що планує висунути свою кандидатуру до Держдуми в округу Віталія Мілонова в Санкт-Петербурзі. Мілонов відомий своїм неприйняттям ЛГБТ-спільноти. 

Раніше одного з учасників акції, Олександра Софєєва, заарештували на 30 діб, визнавши винним у повторному порушенні правил проведення публічного заходу (частина 8 статті 20.2 КпАП). 

Нагадаємо, що група Pussy Riot у день народження президента Росії Володимира Путіна вранці 7 жовтня вивісила веселкові прапори на “головних символах російської державності”, зокрема адміністрації президента.  

ЛГБТ-прапори розвісили також на будівлі ФСБ на Луб’янці, Верховному суді, Міністерстві культури та відділі Міністерства внутрішніх справ району Басманний. 

Під час акції активісти висунули низку вимог, зокрема скасувати чинний закон про “пропаганду нетрадиційних сексуальних стосунків”, легалізувати одностатеві партнерства, а також розслідувати вбивства і викрадення геїв у Чечні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter