У день народження Путіна Pussy Riot вивісила ЛГБТ-прапори на “символах російської державності” 

Дата: 07 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Група Pussy Riot у день народження президента Росії Володимира Путіна вранці 7 жовтня вивісила веселкові прапори на “головних символах російської державності”, зокрема адміністрації президента. 

Про це повідомляє “Медуза”.  

Фото: Pussy Riot / “Сьогодні ми даруємо цю веселку як символ відсутніх любові та свободи даруємо всім”, написала одна з активістів.

ЛГБТ-прапори розвісили також на будівлі ФСБ на Луб’янці, Верховному суді, Міністерстві культури та відділі Міністерства внутрішніх справ району Басманний. 

Під час акції активісти висунули низку вимог, зокрема скасувати чинний закон про “пропаганду нетрадиційних сексуальних стосунків”, легалізувати одностатеві партнерства, а також розслідувати вбивства і викрадення геїв у Чечні. 

“У Росії ніколи не було, немає і не буде ніяких обмежень за ознакою орієнтації”, – сказали ви в цьому році. Але натомість в нашій з вами країні вбивають геїв в Чечні, а їхні смерті не розслідують, ухвалюють трансфобні закони, називаючи їх “зміцненням інституту сім’ї”, ведуть “полювання на відьом”, переслідуючи батьків дітей від сурогатних матерів, а тих, хто не хоче голосувати за поправки до Конституції імені вашого довічного президентства, лякають роликами про те, як дитину з дитячого будинку всиновлюють два тата”, написала активістка Pussy Riot Марія Альохіна у своєму зверненні до Путіна на фейсбуку. 

Як повідомили “Медузі” учасники групи, під час акції біля будівлі ФСБ затримали журналіста “Радіо Свобода” Артема Радигіна, а в адміністрації президента кореспондента порталу Sota Дениса Стяжкіна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter