У Росії засудили військовополоненого Олександра Гарнагу до 18 років ув’язнення в колонії суворого режиму

Дата: 09 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Південно-окружний воєнний суд у Ростові-на-Дону присудив 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму українському військовополоненому Олександру Гарназі, зокрема, за нібито тероризм.

Про це повідомляє ZMINA з посиланням на інформацію, оприлюднену російським судом.  

Олександр Гарнага. Скриншот відео

Окупанти звинуватили українського військовослужбовця в тому, що він наприкінці 2023 року з власної ініціативи вступив до лав бригади “Азов”.

Під час виконання бойового наказу в складі 3 штурмової бригади в Авдіївці Гарнага в лютому 2024 року потрапив до рук окупантів, коли перебував у бункері на залізничному вокзалі. У підсумку його звинуватили в участі в терористичній організації (ст. 205.5 КК РФ) та навчанні з метою ведення терористичної діяльності (ст. 205.3 КК РФ). Його ув’язнили на 18 років у колонії суворого режиму.

Кримінальне провадження проти Гарнаги скерувала до російського суду прокуратура окупованого Луганська влітку цього року.

Росіяни зняли відео з українським захисником, на якому він розповів, що є заступником командира другої стрілецької роти першого стрілецького батальйону 3 ОШБр.

27-річний Гарнага – уродженець міста Щастя Донецької області, мешкав у Харкові. До Авдіївки служив у 111 окремій бригаді територіальної оборони. 

Нагадаємо, що в цьому ж суді засудили до п’яти з половиною років ув’язнення українського військовослужбовця Івана Нечипоренка за нібито причетність до терористичного угруповання та участі в бойових діях проти окупантів. Раніше ми писали про незаконні вироки українським військовополоненим Владиславу Андріанову, Олексію Киркалову та багатьом іншим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter