У Росії засудили двох чоловіків, які в серпні напали на дівчину через колір її волосся

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Красногірський районний суд Каменська-Уральського засудив до колонії суворого режиму Руслана Шишигіна та Михайла Колмогорцева, які в серпні напали на 18-річну дівчину через колір її волосся та нібито її “схожість на єврейку”. 

Про це повідомляє російське видання “Вечерние ведомости” та прокуратура Свердловської області.

Скриншот з відео

Суд визнав нападників винними в погрозах убивством (частина 2 статті 119 Кримінального кодексу РФ) та хуліганстві із застосуванням насильства, скоєному групою осіб (частина 2 статті 213 КК РФ). Шишигіна засудили до трьох років колонії, Колмогорцева – до трьох років і двох місяців. Прокурор просив для них чотири роки та пʼять років відповідно.

Мати потерпілої раніше казала, що чоловіки напали на дівчину через її зовнішній вигляд.

“Їм не сподобалася зовнішність: мовляв, вона схожа на єврейку і волосся блакитне”, – розповідала жінка.

За її словами, нападники також “на весь двір кричали, що вони приїхали із СВО (так у РФ називають війну проти України. – Ред.)”. 

Пізніше в поліції повідомили, що затримали двох місцевих жителів, які раніше вже були засуджені за майнові злочини, катування та незаконний обіг наркотиків. Чоловіки вчинили напад у стані алкогольного спʼяніння. Вони підтвердили, що причиною нападу став “зовнішній вигляд дівчини з різнобарвним волоссям”. У поліції також зазначили, що нападники не воювали проти України.

Нагадаємо, що інцидент, через який судили чоловіків, стався в місті Каменськ-Уральський увечері 1 серпня біля фонтану “Слоненя”. На відео з камер спостереження видно, що один із засуджених насильно відвів дівчину до фонтану, занурив її голову у воду, короткочасно позбавивши її можливості дихати. Тим часом другий нападник вигукував погрози на адресу дівчини та кинув їй в обличчя пачку борошна вагою 1 кг і вдарив її по голові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter