У Росії заочно засудили керівника Мобільного шпиталю Геннадія Друзенка за розпалювання ненависті до російських солдатів

Дата: 29 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У РФ Басманний суд Москви заочно засудив керівника Першого добровольчого мобільного шпиталю Геннадія Друзенка до п’яти з половиною років колонії за розпалювання ненависті до російських солдатів.

Про це повідомляє російський інформаційний ресурс із посиланням на пресслужбу суду. 

Геннадій Друзенко. Фото: соцмережі

Геннадій Друзенко – український правник, громадський активіст, ветеран. Він є співзасновником та президентом Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова, головою правління Центру конституційного моделювання.

Російський суд визнав Геннадія Друзенка винним у розпалюванні ненависті або ворожнечі в мережі Інтернет та ув’язнив на п’ять років шість місяців колонії загального режиму. 

Кримінальну справу щодо Друзенка порушили в березні 2023 року через його висловлювання в прямому етері на одному з українських телеканалів. У них він закликав калічити російських солдатів, які потрапили в полон. Пізніше Друзенко перепросив за свої слова в соцмережі.

 “Це були емоції. Перепрошую. Ми рятуємо життя. Крапка”, – написав Друзенко.

Нагадаємо, що слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу також стосовно журналіста Дмитра Гордона, телеведучої Наталії Мосейчук. У липні 2023 року МВС Росії оголосило їх у розшук. У квітні цього ж року їх переоголосили в розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter