У Росії викладача філософії засудили за “неналежне лайкання” в соцмережі

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії викладача філософії та історії з Барнаула Олексія Аргунова оштрафували за лайки під антивоєнними постами та відео. Це перший випадок, коли громадянина Росії притягнули до відповідальності за статтею про дискредитацію армії РФ не за публікацію, а за “сумні емодзі” під дописами.

Про це пише “Сибір. Реалії”.

Джерело: pixabay.com

Журналісти уточнили, що Аргунова запросили до поліції, де висунули звинувачення в неналежному лайканні дописів про війну.

За його словами, коли він ішов у поліцію, то навіть не уявляв, що його звинуватять за лайки. “Все ж таки за межею за таке судити”, – сказав він.

Йому здалося, що поліцейські також вважали цю справу несерйозною. Але “ефесбівці спустили, треба відзвітувати”. Було відчуття, що він напише пояснювальну записку й далі до суду справу не передаватимуть.

Однак справа дійшла до суду. За дві доби судді визнали його винним у “дискредитації армії РФ”. Усе відбулося так швидко, що в чоловіка не було часу навіть знайти адвоката. Державного захисника йому не надали, розповів Аргунов.

Судді визнали чоловіка винним і присудили йому 30 тисяч рублів штрафу.

Журналісти нагадали, що російські суди вже стягнули понад 50 мільйонів рублів за статтею про “дискредитацію армії РФ”. За п’ять місяців з початку повномасштабної війни РФ проти України за цією статтею складено 3033 протоколи.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Роскомнагляд зобов’язав російські пошукові системи маркувати онлайн-енциклопедію “Вікіпедія” як порушника закону за те, що вона публікує “неправду” про війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter