У Росії вводять довічне ув’язнення за “допомогу диверсантам”

Дата: 21 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

21 грудня, у середу, державна дума Росії в другому читанні ухвалила законопроєкт, що передбачає запровадження кримінальної відповідальності у вигляді довічного ув’язнення за сприяння диверсійній діяльності.

Про це пише російське видання “The Moscow Times“.

Фото з відкритих джерел

Кримінальний кодекс Росії планують доповнити новими статтями, які посилюють покарання за сприяння, втягнення, заклики й схиляння до вчинення диверсій, а також за їхнє фінансування. Крім того, кримінальне покарання запровадять за навчання диверсійній діяльності й створення злочинних груп із цією метою. 

За схиляння до диверсії або вербування буде передбачене покарання від восьми років до довічного. Штраф – до 700 тисяч рублів (210 тисяч гривень). За навчання диверсій загрожуватиме від 15 років до довічного. 

Раніше ZMINA писала, що в Росії 1 грудня набрав чинності Закон “Про контроль за діяльністю осіб, які перебувають під іноземним впливом”, документ дозволяє масово оголошувати людей “іноагентами”. На сьогодні в Росії налічується 348 “іноземних агентів”. Серед них – фізичні особи та організації, зокрема й ЗМІ. 

Нагадаємо, що у вересні державна дума РФ ухвалила в другому та третьому читаннях поправки до кримінального кодексу Росії, якими серед іншого запровадили покарання за мародерство, здавання в полон та відмову їхати на війну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter