У Росії силовики зацікавились тамтешніми ексдепутатами, які у Польщі об’єднались у постпутінський парламент

Дата: 28 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії прокуратура внесла до списку “небажаних” організацій З’їзд народних депутатів РФ – це колишні російські парламентарі, які об’єднались для створення російського законодавства перехідного періоду, коли впаде режим Путіна. 

Про це повідомили на сайті російської Генпрокуратури. 

Перший з’їзд, що відбувся торік у Польщі. Фото: твіттер-акаунт vestnikstabilno

Членами з’їзду народних депутатів РФ є російські парламентарі, яких обирали на виборах у країні до 2014 року. Вони вважають себе нині єдиним легітимним парламентом Росії.

Річ у тім, що, крім масштабних фальсифікацій, до яких роками вдавалась російська влада під час волевиявлень власних громадян, Росія проводила так звані “вибори” й на окупованих українських територіях. 

Такі акції відбувались не тільки у Криму, але й на захоплених територіях Донецької та Луганської областей у момент, коли ті, навіть на думку російської влади, не були анексовані. Через це, наприклад, Верховна Рада закликала світ не визнавати таких результатів. 

Перший з’їзд народних депутатів РФ пройшов у Польщі торік у листопаді. На засіданні ухвалили низку документів, наприклад, “Акт про люстрацію” та “Революційний акт“. Депутати з’їзду не приховують, що працюють для створення законодавства перехідного періоду, за яким має жити Росія після падіння режиму Путіна. 

Переглянути усі ухваленні ними на цей час документи можна за посиланням

Російські силовики, вносячи З’їзд народних депутатів РФ до списку “небажаних”, підкреслили, що об’єднання “загрожує основам конституційного ладу та безпеки РФ” та збирається захопити владу у країні. 

Нагадаємо, що для того, щоб обмежити права людини в Росії, російські депутати останні декілька десятків років змінювали закони в такий спосіб, щоб, наприклад, тепер розглядати мирні вуличні протести як злочин. Для цього знадобилось ухвалити всього 13 пакетів правок, 9 з яких, починаючи з 2014-го. 

Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Після чергових нелегітимних виборів до Держдуми російських парламентарів закликали скасувати репресивні закони та відновити парламентський контроль над виконавчою владою, але вони цей заклик проігнорували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter