У Росії силовики вдерлися до притулку, де від гомофобної рідні переховувалася чеченка

Дата: 11 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці російської республіки Дагестан правоохоронці прийшли до кризової квартири для жертв домашнього насильства, де переховувалася жителька Чечні. Дівчина втекла з дому через насильство гомофобної рідні.

Про це повідомляє “Новая газета”. 

Фото: themoscowtimes.com

Чеченські й дагестанські поліцейські ввірвалися в кризову квартиру і витягли звідти всіх людей, крім біженок з Чечні. Після цього у квартиру вбігли чеченські силовики в камуфляжі. Правозахисники з Російської ЛГБТ-мережі вважають, що рейд пов’язаний з Халімат Тарамовою – дівчиною з Чечні, яка втекла після побоїв і погроз рідних через її сексуальну орієнтацію. У притулку в Махачкалі вона чекала, щоб перебратися в безпечне місце.

“Їй загрожує найжорстокіша розправа, її можуть убити”,розповіла правозахисниця Світлана Анохіна

Після пережитого насильства Тарамова нібито надсилала до правоохоронців відео, в якому просила не віддавати її родичам. Наразі місце перебування дівчини не відоме. Правозахисники подали до поліції заяву про зникнення. 

Нагадаємо, що у 2017 році журналісти “Нової газети” вперше повідомили, що в Чечні переслідують, катують та вбивають геїв. Посадовці республіки спочатку заперечували це, а очільник регіону Рамзан Кадиров називав усі новини на цю тему “провокацією”. Однак журналісти стверджували, що знайшли  щонайменше чотири “в’язниці для геїв”, які організували в будівлях силовиків. Після 2017 року хвиля переслідувань у регіоні не припинилась.

Про переслідування гомосексуалів у Чечні зняли вже декілька документальних фільмів, у яких жертви переслідувань розповідали про пережите. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter