У Росії силовики так побили затриманого, що суд не зміг з першого разу обрати йому запобіжного заходу

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії силовики побили затриманого за нібито участь у легіоні “Свобода Росії” до такого стану, що суд не зміг обрати йому запобіжного заходу. Оновлено: чоловіка відправили під арешт.  

Про це розповідає “Медіазона”. 

Фото:”Медіазона”

Мешканця Москви Євгена Міщенка затримали пізно увечері 11 вересня неподалік будинку, не повідомивши про це рідних, тож дружина чоловіка дізналася про це лише наступного дня. Міщенко був волонтером, який стежив, щоб влада не нищила меморіал на місці вбивства опозиційного політика Бориса Нємцоваі Нємцова вбили вночі 27 лютого 2015 року в центрі Москви, на Великому Москворецькому мосту, який тепер має неофіційну назву “міст Нємцова”. Опозиціонера розстріляли, а нападники втекли з місця злочину. Згодом за вбивство Нємцова судили п’ятьох осіб. ЄСПЛ визнав неефективним розслідування вбивства Нємцова. .

Коли чоловіка привезли до суду, щоб відправити під варту, він розповів, як сильно його побили при затриманні. 

“Зараз стан поганий. Зламані ребра, грудна клітка”, – встиг сказати він. 

З зали його забрали до лікарні й вирішили поки не розглядати клопотання слідчого про запобіжний захід. Стаття, яку закидають росіянину, передбачає від 10 до 20 років позбавлення волі.

Невдовзі після того, як чоловіка виписали з лікарні, його арештували. 

Російські суди відомі тим, що можуть приймати рішення щодо затриманих, коли ті перебувають, наприклад, без свідомості. Так сталось із матір’ю опозиційного чеченського активіста Заремою Мусаєвою: жінка встигла сказати своє ім’я судді, а прокинулась вже у СІЗО. 

Нагадаємо, що у ПАРЄ визнали – в Росії диктатура. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter