У Росії розмірковують над запровадженням відповідальності за заклики до введення санкцій

Дата: 01 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Російська Держдума може доповнити законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за виконання санкційних вимог проти Росії пунктом про можливе покарання за заклики до введення санкцій.

Про це російському ТАСС розповів голова держдуми В’ячеслав Володін

Фото з відкритих джерел

Законопроєкт, який дозволяє штрафувати та навіть ув’язнювати росіян на чотири роки за виконання санкцій, російські депутати ухвалили в першому читанні у 2018 році. Однак після цього роботи над документом не вели.

Незадовго до появи заяви Володіна, який є одним з авторів ініціативи, активісти Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального звернулися до президента США Джо Байдена із закликом ввести санкції проти 35 росіян. Американські медіа повідомляли, що семеро зі списку антикорупціонерів уже перебувають у переліку. 

“Здійснювати такі дії не дозволено. Це має знайти відбиття в нашому законодавстві. Не відкидаю, що в законопроєкті, ухваленому в першому читанні, можна передбачити до другого читання статтю в Кримінальному кодексі. Має бути дуже жорстке покарання за такі дії”, – сказав голова російської Держдуми, розповідаючи журналістам про свою ідею. 

Нагадаємо, що з 23 січня в Росії відбуваються масові акції протесту, які спричинило ув’язнення опозиціонера Олексія Навального. Незадовго до цього політика, який повернувся з лікування, ув’язнили в СІЗО та провели над ним суд у стінах поліцейського відділку. 

Акції протестів відбуваються в багатьох містах Росії, а силовики жорстко б’ють протестувальників. 31 січня вони затримали понад 5 тисяч людей по всій країні. 

Фотографія обкладинки: ТАСС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter