У Росії посадовці зобов’язали в школах показувати дітям муляжі зброї

Дата: 13 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії міністерство просвіти випустило так звані методичні рекомендації для адміністрацій шкіл, у яких вимагає створити в закладах центри, що популяризують війну серед дітей. 

Про це з посиланням на отримані документи повідомляє видання “Можемо пояснити”. 

Фото: Eduard Korniyenko / Reuters

Методичні рекомендації скерували до закладів восени поточного року. 

Російські посадовці вимагають від освітян створювати так звані “музеї”, де б розповідали про напад на Україну, транслюючи пропагандистські наративи. Журналісти звернули увагу, що серед рекомендацій є одна, що стосується створення муляжів зброї в натуральний розмір. 

“…Подібні артефакти посилюють експресивні властивості експозиції, надають їй історико-об’єктивного характеру”, – вважають російські посадовці. 

Навіть у РФ, де не перший рік влада мілітаризує шкільну освіту, до початку повномасштабного вторгнення в Україну дитячі психологи негативно ставилися до подібних ідей. Експерти казали, що “всяка зброя в дитини викликає агресивну форму поведінки”, та закликали не порівнювати показ зброї з, наприклад, грою в солдатиків, де є сюжет та ролі. 

Опитані нині журналістами експерти погоджуються з такою думкою та вважають, що новими рекомендаціями російська влада намагається захопити дітей темою війни. 

Практики мілітаризації освіти Росія застосовує й на окупованих українських територіях. 

Нагадаємо, що нещодавно російським школярам на урок привели терориста ПВК “Вагнер”, який мав би сидіти в колонії за вбивство власного діда та друга, але вийшов на волю завдяки помилуванню Путіна за участь у війні. 

Дітям у Росії на уроках виправдовують напад на Україну вигаданим “геноцидом радянського народу”. Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter