У Росії на 5 років засудили українця Миколу Забірка за нібито замах на життя чиновника окупаційної адміністрації Маріуполя

Дата: 08 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У російському Південному окружному воєнному суді Ростова-на-Дону оголосили вирок українцю Миколі Забірку: йому присудили 5,5 року позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму за нібито замах на життя чиновника окупаційної адміністрації.

Про це повідомила пресслужба російського суду. 

Микола Забірко. Скриншот з відео на російських медіа

Судді визнали Забірка винним у “незаконному придбанні вибухівки, підготовці до замаху та закликах до тероризму”. 

Нагадаємо, що замах на життя “ексмера” окупованого Маріуполя Костянтина Іващенка вчинили 20 серпня 2022 року. Коли він їхав в автомобілі містом, пролунав вибух. Чоловік не постраждав.

За версією російських силовиків, у липні 2022 року Забірко листувався зі співробітником Служби безпеки України, з яким нібито домовився про вчинення замаху на Іващенка. Слідчі РФ дійшли висновку, що чоловік “мав встановити вибуховий пристрій у машині колаборанта”. Вибухівку він нібито отримав поштою та переніс її у свій гараж, де його й затримали російські силовики. Також під час обшуків у квартирі чоловіка начебто знайшли гранату. Забірка взяли під варту. 

Під час розгляду “справи” російські прокурори вимагали позбавити волі чоловіка на 13 років. Адвокат Забірка просив призначити йому запобіжний захід, не пов’язаний із позбавленням волі, оскільки Микола має низку хронічних захворювань і доглядає за матір’ю. Однак суд до аргументів адвоката не дослухався.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Південний окружний воєнний суд Ростова-на-Дону відправив до в’язниці на сім років мешканку окупованого Василівського району Запорізької області Ірину Куліш. Росіяни звинуватили жінку у “тероризмі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter