У Росії на 5 років засудили мешканця Токмака Станіслава Грудненка за нібито “замах на підготовку теракту”

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

18 червня 2024 року у Південному окружному суді Ростова-на Дону оголосили вирок 39-річному Станіславу Грудненку. Мешканцю Токмака інкримінували “замах на підготовку теракту” та засудили до 5 років позбавлення волі з відбуванням перших 3 років у в’язниці, решту – у виправній колонії суворого режиму.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Ростовської області РФ.  

Фото надане джерелами ZMINA

Кримінальну справу проти Станіслава Грудненка розглядали у Південному окружному суді Ростова ще з листопада 2023 року. За версією окупантів, весною цього ж року Грудненко увійшов до “терористичного співтовариства, яке діяло проти Росії”. Він нібито збирав інформацію про дислокацію російських військ у місті Токмак Запорізької області та хотів здійснити “теракт”. Чоловіка засудили за статтями 222.1 ч. 4 (незаконні придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання та носіння вибухових речовин та вибухових пристроїв); ст. 30 ч. 1, ст. 205 ч. 3 пункт б (підготовка до вчинення терористичного акту); ст. 205.4 ч. 2 (участь у терористичному співтоваристві) Кримінального кодексу РФ. 

За власною інформацією видання ZMINA, Станіслав Грудненко був учасником АТО, має проблеми з серцем. Вирок чоловіку винесли під представництвом судді Сергія Яроша. Він також є суддею у кримінальних справах проти інших українських цивільних, зокрема Даміана Омельяненка, Артура Шашенка та Олексія Макаренка, яких також судять у Південному окружному суді Ростова-на Дону. 

Нагадаємо, що бердянці, яких незаконно судять у Ростові за “тероризм”, не мають повноцінної можливості спілкуватись з адвокатами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter