У Росії мультфільм “My Little Pony” маркували плашкою 18+ через нібито звʼязок з ЛГБТ

Дата: 04 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Російський онлайн-кінотеатр “КинопоискHD” поставив маркування 18+ на мультфільм “My little pony”. Причиною цього є поні, на імʼя Rainbow Dash, яка має різнокольорові хвіст та гриву.

Про це повідомляє російське видання SOTA.

Фото: Pinterest

30 листопада російський верховний суд оголосив екстремістським та заборонив “міжнародний рух ЛГБТ”, тому будь-яка діяльність у цьому напрямі каратиметься відповідно до Кримінального кодексу РФ. Під “заборону ЛГБТ” підпала й поні з різнокольоровим забарвленням.

“Можна припустити, що плашку поставили через поні на імʼя Rainbow Dash (буквально Веселка Деш)”, – зазначили в російському виданні. 

У листопаді в РФ збільшилася кількість випадків, коли росіяни скаржаться до правоохоронних органів на так звану “пропаганду ЛГБТ” через зображення веселки, тому держдума РФ попросила Роскомнагляд офіційно визнати, що веселка не повʼязана з ЛГБТ.

Роскомнагляд своїм наказом затвердив критерії оцінювання інформації, яка нібито “пропагує нетрадиційні сексуальні стосунки”. Однак у них відсутні положення, які б однозначно вказували на можливість притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності за використання зображення веселки як символу ЛГБТ.

Веселкові прапори зустрічаються в різних культурах та використовуються різними організаціями. Зокрема, подібні прапори є символами руху за мир, корінних народів Америки. Крім того, веселковий прапор є прапором одного зі штатів Бразилії та перуанського міста.

Нагадаємо, що, щоб дійти до повної заборони ЛГБТ, російським посадовцям знадобилося 10 років активної гомофобної кампанії. Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще 2013 року, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства, але саме про заборону руху ЛГБТ як екстремістського говорили вже кілька років. 

Засідання Верховного суду РФ проходило в закритому режимі з присутністю лише представників мін’юсту, які й ініціювали розгляд справи. Рішення щодо “ЛГБТ-руху” ухвалив суддя Олег Нефьодов

На чергове дискримінаційне рішення російської влади відреагували правозахисники. До прикладу, у міжнародній правозахисній організації Amnesty International прогнозують “катастрофічні наслідки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter