У Росії іноземних студентів вербують до армії шантажем – ЦНС

Дата: 29 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Російське міністерство оборони залучає до свого війська іноземних студентів, використовуючи водночас сумнівні засоби вербування.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Фото: РИА Новости

“Навколо московських вишів, у яких навчаються іноземці, розміщено чимало реклами щодо “перспектив” військової служби. Куратори груп та російські студенти, що мають допомагати таким іноземцям в акліматизації та успішному засвоєнні програми, методом навіювання розповідають про фінансове забезпечення в ЗС РФ. Виявивши осіб, які мають фінансові проблеми чи гостру потребу у великих сумах коштів, вони їх скеровують у місцеві військкомати”, –  зазначає Спротив. 

Часто до іноземних студентів підсилають осіб, що викрадають у них наявні суми коштів, щоб створити почуття безвиході та відчаю. Після їх шантажують загрозою депортації.

Підготовку іноземців проводять на території навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки “Авангард”, який заснували уряди Москви й Московської області за підтримки міністерства оборони РФ. Ідею його створення підтримав особисто президент Росії Володимир Путін.

У середньому одночасно там проходять підготовку близько 300 іноземних осіб. За походженням це здебільшого китайці, непальці, узбеки, єгиптяни, молдовани, шріланкійці.

На поле бою їх виводять російські офіцери та сержанти. Після віддання наказу та визначення варіантів дій російські військові залишають іноземців на полі бою, а самі повертаються на тилові позиції.

“До іноземців у російському війську традиційно зневажливе та недбале ставлення, їх особливо не бережуть, а їхнє становище можна порівняти з підрозділами, сформованими з ув’язнених”, – підсумували в ЦНС.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. Аналітики також відзначають переважання на війні в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter