У Росії готуватимуть фахівців з протидії “кольоровим революціям”

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Факультет політології Московського державного університету відкрив набір студентів на магістерську програму підготовки фахівців “у галузі протидії технологіям сучасних інформаційних, гібридних, торговельних воєн та кольорових революцій”.

Відповідна інформація міститься на сайті факультету.

Джерело: uchoose.info

Програма навчання платна. Як ідеться в описі, її мета – забезпечити підготовку фахівців, здатних “планувати та реалізовувати операції з протидії інформаційній, гібридній війні та кольоровим революціям гібридного типу”.

Як обов’язкові дисципліни в навчальному плані вказано “психологію екстремальних станів”, “нейролінгвістичне програмування та інші техніки ефективної комунікації в політиці”, “нову практику інформаційних операцій у російсько-американських відносинах”, “особливості протидії сучасним технологіям кольорових спеціальних військових та поліцейських операцій”, а також “спецпропаганду та боротьбу з фейками в умовах спеціальних військових та поліцейських операцій”.

Водночас визначення “кольорових революцій” та “гібридних воєн” в описі немає.

Куратором програми призначений політолог Андрій Манойло. Він є автором докторської дисертації на тему “Роль культурно-цивілізаційних моделей та технологій інформаційно-психологічного впливу у вирішенні міжнародних конфліктів” та монографії “Інформаційна війна як інструмент зовнішньої агресії та територіальної експансії: навчальний посібник”.

Джерело: скриншот із програми МДУ

Раніше ZMINA повідомляла про те, що проти України зараз працює близько тисячі російських професійних інтернет-тролів, що фінансуються ГРУ, ФСБ або приватними компаніями наближених до російської влади осіб: це вдвічі більше, ніж у період із 2014 й до кінця 2021 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter