У Росії дозволили прирівнювати фізичних осіб до іноземних агентів

Дата: 22 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Держдума РФ ухвалила в другому читанні поправки до законодавства, що дозволяють прирівнювати до “іноземних агентів” фізичних осіб.

Про це повідомляє сайт Держдуми. 

Згідно з поправками, “іноземними агентами” можуть визнавати фізичних осіб, які поширюють матеріали ЗМІ – “іноземних агентів” або беруть участь у їхньому створенні, а також отримують гроші чи майно з-за кордону або від російських юридичних осіб, що фінансуються з іноземних джерел.

Видання, які вже перебувають у реєстрі “іноземних агентів”, повинні будуть заснувати російські юридичні особи для роботи в РФ. Крім того, в їхніх публікаціях має бути зазначено, що вони створені “іноземним агентом”.

Ухвалені поправки можуть вплинути на життя українців, які змушені жити в окупованому Криму, стверджує координаторка напряму гуманітарної та інформаційної політики тимчасово окупованих територій в Офісі з розроблення гуманітарної політики України Олександра Дворецька

Нові загрози для жителів окупованого я КримуДерждуми РФ тепер вже і фізичних осіб пропонує реєструвати як іноземні…

Gepostet von Oleksandra Dvoretska am Donnerstag, 21. November 2019

“Якщо ваш допис у фб, твітері чи телеграмі не сподобається ФСБ, місцевій чи центральній владі, вас можуть визнати іноземним агентом, а відсутність вас у відповідному реєстрі – злісним порушенням статті 330.1 КК РФ. А там покарання від штрафу в 300 тисяч рублів до двох років позбавлення волі”, – зазначила вона. 

Як відомо, у квітні цього року Держдума Росії остаточно ухвалила законопроєкт про так званий “суверенний інтернет”, який фактично дозволить ізолювати всесвітню мережу в РФ. Зміни також вплинули на життя кримчан, адже фактично розв’язують руки російській владі на півострові щодо запровадження цензури. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter