У російському суді ухвалили вирок за “терористичними” статтями бердянцю Дмитру Кравцову

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Південно-окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив мешканця Бердянська Дмитра Кравцова за так званими терористичними статтями, серед яких участь у терористичній спільноті, схиляння до співпраці на користь ЗСУ та незаконне зберігання вибухових речовин.

Про це повідомила пресслужба російського суду.

Колаж Локатор-Медіа

Росіяни незаконно ув’язнили Кравцова на 15 років у виправній колонії суворого режиму з відбуванням перших чотирьох років у в’язниці, а також оштрафували на пів мільйона рублів.

Під час судового розгляду покази проти Кравцова давав свідок Щербина, який сидів з ним в ІТТ пів року. Він стверджував, що той начебто налаштовував в’язнів проти російських військовослужбовців, оскільки хотів зібрати своє ополчення та втекти з ізолятора тимчасового тримання.

Російське слідство вважає, що Кравцова залучили до терористичної спільноти в травні 2022 року, коли він перебував у Бердянську. Чоловікові нібито запропонували збирати інформацію про людей, які публічно виступають за підтримку дій РФ на окупованій території. Кравцов погодився та почав збирати інформацію і передавав її іншому учаснику “терористичної спільноти”. Крім того, він нібито вмовляв своїх знайомих долучитися до руху опору, щоб отримувати гроші.

За версією росіян, у червні 2022 року Кравцов нібито придбав вибухівку та складники, маючи на меті вчинити в Бердянську теракт. Складники чоловік начебто зберігав у гаражному боксі, поки його не затримали ефесбівці. 

Нагадаємо, що нещодавно окупанти засудили за “шпигунство” мелітопольців Сергія Попова, Олександра Жукова та співробітників ЗАЕС з Енергодара Сергія Коржа і Сергія Спартесного

Крім того, Південно-окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив за так званими терористичними статтями КК РФ двох мешканців Донеччини – військовополоненого азовця Владислава Ємельяненка та цивільного Дмитра Кожухова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter