У Росії затримали понад 50 людей, які вийшли на антивоєнні пікети

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

24 лютого у різних містах Росії на акціях протесту до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну силовики затримали щонайменше 54 особи.

Про це повідомляє правозахисне видання ОВД-Інфо.

Росіяник Дмитро Скуріхін. Джерело: ОВД-Інфо

Люди опинялися у відділках поліції за пікети, покладання квітів 24 лютого до пам‘ятника Тарасу Шевченку і навіть за напис на снігу. Найбільше затриманих в Санкт-Петербурзі – 18 осіб. Також 11 осіб затримали в Єкатеринбурзі, 7 – в Москві, по 4 – в Нижньому Новгороді та Барнаулі. Всього правозахисники з ОВД-Інфо зафіксували затримання у 14 містах.

Дехто з учасників антивоєнних пікетів, як от Дмитро Скуріхін із села Руско-Висоцкоє Ленінградської області, виходить на протести систематично. 24 лютого 47-річний підприємець Скуріхін із плакатом “Пробач, Україно” вийшов на одиночний пікет перед своїм же магазином, фасад якого з початку повномасштабної війни він перетворив на майданчик для політичних та антивоєнних висловлювань.

Минулого року його вже кілька разів штрафували за статтею про “дискредитацію армії”, а пізніше порушили кримінальну справу щодо повторної “дискредитації”, в рамках якої російські силовики провели кілька обшуків, згодом Дмитру обрали запобіжний захід у вигляді заборони на певні дії, включаючи участь у мітингах та пікетах.

Після вчорашньої акції російські “патріотичні пабліки” закликають посадити Скуріхіна на максимальний за цією статтею термін – 12 років і спалити його магазин.

Нагадаємо, за рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України окупаційна влада в Криму склала 247 протоколів за “дискредитацію збройних сил РФ”, заклики до миру та висловлювання проукраїнської позиції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter