У роковини обстрілу торговельного центру “Амстор” росіяни знову вдарили ракетами по Кременчуку

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

27 червня, у вівторок, у роковини удару по ТЦ “Амстор” у Кременчуці Полтавської області, коли загинуло 22 людей, окупанти знову атакували регіон ракетами. Влучання сталося в дачний кооператив, попередньо обійшлося без загиблих та поранених.

Про це повідомив очільник ОВА Дмитро Лунін.

Наслідки обстрілу ТЦ “Амстор”, 27 червня 2022 року. Фото: Дмитро Лунін

“Ворог атакував Полтавщину. Як і рік тому,  у цей день ракетами Х-22. Є влучання в Кременчуцькому районі в дачний кооператив. Попередньо без жертв. Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури не зафіксовано. Деталі уточнюємо”, – написав він.

Вибухи пролунали в Кременчуці після оголошення повітряної тривоги на території майже всієї країни. Повітряні сили ЗСУ зафіксували виліт двох літаків Ту-22 М3 з аеродрому Шайковка Калузької області РФ.

“Це носії ракет Х-22. Було зафіксовано дві ракети, їхня швидкість – понад 4 тис. км на годину. Рік тому така ж ракета в Кременчуці влучила туди, куди сьогодні й полетіла. Власне, рік потому знову б’ють цією ж ракетою і знову в напрямку Кременчука”, – зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ракети зайшли із Сумської області, летіли через Полтавську, після чого влучили в дачний кооператив.

Нагадаємо, що 27 червня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області. Влучили в торговельний центр “Амстор”. Окупанти використали ракети Х-22, які були випущені з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3.

Кількість загиблих та зниклих безвісти внаслідок ракетного обстрілу торговельного центру становить 22 людини, поранення дістали щонайменше 66.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter