У Рівному Набережну перейменували на честь загиблого журналіста Тараса Давидюка

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Рівненська міська рада проголосувала за перейменування вулиці Набережної на честь загиблого на війні військового, головного редактора сайту “Горинь інфо” Тараса Давидюка. 

Про це повідомляє “Суспільне. Рівне”, посилаючись на відповідне рішення ради. 

Тарас Давидюк. Фото з фейсбуку

За це рішення проголосували 33 депутати, не голосували двоє. 

Перед голосуванням до депутатів звернулася рівнянка, яка проживає на Набережній. З її слів, було зібрано 510 підписів мешканців вулиці, які проти її перейменування. 

Водночас керівниця ГО “Рівне – Такмед” Тетяна Воронцова, яка ініціювала звернення до Рівнеради щодо перейменування вулиці Набережної на честь Тараса Давидюка, розповіла присутнім на сесії, що 744 рівнянина і 74 громадські організації  підтримали перейменування. 

“Це понад п’ять тисяч людей. Якщо ми говоримо про математику, то однозначно це за перейменування вулиці Набережної. Навіть, якби можна було перейменувати Соборну, ми хотіли б це зробити. Тарас заслуговує на це. Саме Тарас – це та особистість, на прикладі якої мають виховуватися наші діти та наші онуки. Нас не стане, але вулиця Тараса Давидюка буде”, – сказала Тетяна Воронцова.

Мама Тараса Давидюка Людмила після сесії міськради подякувала депутатам за те, що  вшанували пам’ять її сина.

Окрім вулиці Набережної, на честь загиблих героїв на сесії Рівнеради перейменували ще чотири вулиці. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Був пластуном, членом Молодого руху, головою обласної організації та членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

23 лютого 2024  року у Рівному презентували брошуру “Розвідник” про загиблого на війні військового і редактора сайту “Горинь.інфо” Тараса Давидюка.

Нагадаємо, у боях на околицях Роботиного на Запорізькому напрямку 3 листопада загинув військовослужбовець Збройних сил України, засновник і редактор рівненського видання “Горинь.інфо”, громадський активіст, пластун із Рівненщини Тарас Давидюк з позивним “Старий”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter