У РФ із сина політув’язненої знущаються в дитбудинку: хлопчик має інвалідність

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії всиновленого сина опозиційної активістки Наталії Філонової примусово помістили до Баргузинського дитячого будинку “Зоряний”, де з хлопчика, який має інвалідність, знущаються за наказом адміністрації інші діти. 

Про це він сам розповів подрузі своєї матері та правозахисниці Наталі Низовкіній

Наталія Філонова. Фото: vtinform.com

15-річний син активістки Володимир не бачив матері з грудня минулого року, відколи її помістили в СІЗО за звинуваченнями в побитті силовика кульковою ручкою. До цього жінку намагалися засудити за участь у мітингу проти війни в Україні, втім це не вдалось. 

Володимир розповів, що його лупцюють молодші діти за наказом адміністрації. Через проблеми зі здоров’ям хлопець фізично не може їм відповісти.  

“Володя дуже тендітної статури, оскільки він відставав у фізичному розвитку, оскільки він інвалід-сердечник, досить невисокого зросту”, – каже подруга його матері.  

Підліток, розповідаючи про знущання, попросив Низовкіну не приїжджати до нього, щоб не зробити гірше. 

До цього адміністрація дитячого будинку не відпустила хлопця на суд до матері, попри те що він благав про це. 

Нагадаємо, що це не перша історія про те, як російська влада переслідує за репресивними статтями батьків, а дітей поміщає до дитячих будинків. Раніше схожа історія трапилась із шестикласницею Машею Москальовою, яка опинилась у притулку після того, як зробила на урок у школу малюнок проти війни в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter