У РФ і на окупованих територіях у неволі перебуває понад 400 українців – Омбудсман

Дата: 28 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції заявила, що у РФ та на окупованих територіях у неволі перебуває 405 громадян України, серед яких 44 військовослужбовці та 30 жінок.

Про це повідомляє Укрінформ.

Людмила Денісова

“Збройна агресія РФ та тимчасова окупація АРК і міста Севастополя і значної частини Донбасу призвела до порушення територіальної цілісності України та посягнула на її незалежність… На жаль, держава не може гарантувати наразі додержання конституційних прав і свобод на окупованих територіях. Наші співвітчизники змушені виживати за законами природного добору держави-агресора, який викорінює не лише українське, а і людську гідність. 405 громадян України, з яких 44 військовослужбовці та 30 жінок, перебувають у концтаборах та катівнях РФ та на окупованих територіях”, – сказала Денісова і запевнила, що в Офісі Омбудсмана “знають ім’я кожного”.

Вона переконана, що хоч окупант відібрав у бранців право на свободу, особисту недоторканність, правовий захист, але “йому не під силу позбавити наших співвітчизників свободи думки і переконання надії на повернення в Україну”.

Людмила Денісова наголосила, що наш спільний обов’язок – домогтися, аби Конституція України діяла для кожної людини на території держави.

“Я впевнена, що завдяки і продуктивній роботі Верховної Ради України, і активній політичній позиції Президента та належному виконанню усіма органами влади своїх обов’язків нам вдасться повернути мир в Україну, забезпечити гідне життя і добробут для кожного громадянина. І тоді настане день, коли у небі над усіма містами мого рідного Криму, Донецької і Луганської областей буде піднято прапор України”, – заявила Омбудсман.

Нагадаємо, у квітні поточного року активісти та правозахисники розпочали проєкт “Жіноче обличчя заручників Донбасу”, мета якого – підтримка незаконно ув’язнених жінок та родичок заручників бойовиків ОРДЛО, привернення уваги української та міжнародної спільноти до їхніх історій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter