Внаслідок масованого обстрілу у Запоріжжі загинула вчителька, по всій країні пошкоджені навчальні заклади

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

29 грудня, у пʼятницю, внаслідок російського обстрілу у Запоріжжі загинула вчителька. Також по всій країні пошкоджені десятки навчальних закладів – під обстрілом опинилися дитячі садки, школи, університети.

Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий

Обстріл Запоріжжя. Фото: Юрій Малашко

“Сьогодні внаслідок чергової терористичної атаки Росії загинули та постраждали люди. Серед жертв – 53-річна вчителька початкових класів з Запоріжжя, яка більшу частину життя присвятила роботі у школі. Щирі співчуття рідним та близьким. Це трагедія для всієї освітянської родини”, – йдеться у повідомленні. 

Також внаслідок російської атаки пошкоджені десятки закладів освіти, серед яких дитячі садочки, школи та університети.

Проте, як додає Лісовий, головною ціллю окупантів є люди.

“Росіянам ніколи не вдасться зламати нас, якщо ми будемо єдині. Якщо підтримуватимемо одне одного і наше військо. Тільки сьогодні сили ППО знищили 87 ракет і 27 шахедів, а отже зберегли десятки або сотні невинних життів“, – зазначив він.

Нагадаємо, що за попередніми даними, вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками. 

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив, що це була найбільш масована повітряна атака. Силам та засобам ППО вдалося знищити 114 зі 158 повітряних цілей: 27 ударних БпЛА та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter