У Раді Європи кажуть, що коронавірус заважає комісару з прав людини відвідати Крим

Дата: 26 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич на зимовій сесії Парламентської асамблеї РЄ в Страсбурзі 25 січня заявила, що через пандемію коронавірусу комісар з прав людини не може відвідати тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вона висловила сподівання, що щойно напруга стосовно ситуації з коронавірусом спаде, комісар з прав людини прибуде на півострів і підготує відповідну доповідь. 

За її даними, в Раді Європи все ж таки мають намір підготувати дорожню мапу щодо захисту прав людини в Криму. Вона також наголосила, що на півострові повинна “неухильно дотримуватися Європейська конвенція з прав людини”.

Як повідомляє агентство, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко зазначив, що комісар Ради Європи не може відвідати Крим не тільки через обмеження, спричинені пандемією.

“Це не коронавірус, це російська влада не дозволяє легально прибути до Криму через територію України. І коронавірус не зупинив вас відвідати Москву в жовтні”, – нагадав він.

На це Пейчинович-Бурич сказала, що “Україна є однією з найважливіших країн для Ради Європи, однак візит до Криму стане можливим, коли дозволять обставини”.

На початку липня 2020 року Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет у своїй доповіді про стан прав людини в Криму повідомила, що на півострові продовжують застосовувати тортури й обмежувати свободу слова. 14 січня Європейський суд з прав людини вирішив розглянути скаргу України проти Росії через порушення прав людини в Криму. 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше стверджував, що розмови про порушення прав людини в окупованому Криму – це вигадка.

Демократичні країни та Управління Верховного комісара ООН з прав людини неодноразово закликали Росію забезпечити доступ на всю територію України, зокрема тимчасово окупований Крим, незалежним міжнародним місіям, Міжнародному комітету Червоного Хреста та Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter