У психіатричній лікарні на Волині виявили 15 випадків коронавірусу

Дата: 07 Травня 2020
A+ A- Підписатися

В Олицькому відділенні Волинської обласної психіатричної лікарні серед персоналу та пацієнтів виявили 15 випадків інфікування коронавірусом.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

‼️Департаментом реалізації національного превентивного механізму здійснено дистанційний моніторинг засобами електронного…

Опубліковано Офіс Омбудсмана України Середа, 6 травня 2020 р.

Інфікованих у лікарні, яка розташована в Луцьку, виявили після смерті 49-річної пацієнтки. За словами заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, з 23 квітня жінка перебувала в лікарні, а вже 24 квітня у неї діагностували коронавірус. Згодом, під час тестування, у закладі виявили 10 працівників та п’ять пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусного захворювання. Четверо з пацієнтів із підвищеною температурою перевели на стаціонар до інфекційної лікарні.

Усі контактні працівники, як запевнили в Офісі Омбудсмана, наразі перебувають в ізоляції. Інформацію про стан їхнього здоров’я передаватимуть сімейним лікарям, які консультуватимуть хворих. Наступне тестування на коронавірус, яке має показати, чи є в установі інші заражені, планують провести 7 травня. 

“У психіатричній лікарні здійснено дезінфекцію в усіх приміщеннях, ведеться температурний скринінг у кожному відділенні із занесенням результатів до спеціальних журналів, забезпечено масковий режим”, – розповіла про ситуацію в психіатричній лікарні Денісова. 

Лікарня розташована в Олицькому замку

Водночас Омбудсман розповіла й про те, що до 1 квітня в установі не було жодного захисного костюма, а заробітну плату медики отримали востаннє у вигляді авансу за квітень. Наразі медичний персонал, який працює в приймальному відділенні, має костюми, маски та захисні щитки, а проблеми зі стерильними пробірками для аналізів мають розв’язати найближчим часом. Також, за словами Денісової, обговорюють питання передання харчових продуктів, які залишилися після закриття одного з дитячих санаторіїв, до психіатричної лікарні для покращення харчування пацієнтів. 

Нагадаємо, що нещодавно через недотримання правил карантину в київському СІЗО прокуратура відкрила провадження. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter