У президента Чехії заперечили визнання Криму російським

Дата: 01 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Речник президента Чехії Їржі Овчачек заявив, що Мілош Земан продовжує вважати анексію Криму незаконною.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Речник Земана прокоментував заяви членів прокремлівської кримськотатарської організації “Къырым бирлиги” про те, що очільник Чехії нібито визнав окупований півострів частиною Росії. 

“Позиція пана президента не змінилася – анексія Криму була і є незаконною”, – сказав Овчачек.

Журналісти Чеського агентства новин, які розмовляли з речником Земана, повідомили, що напередодні, коли їхні колеги просили Овчачека прокоментувати заяви про нібито визнання окупованого півострова частиною РФ, він не став їх спростовувати чи підтверджувати.

Водночас після інциденту Прокуратура АРК доручила СБУ встановити представників організації “Къырым бирлиги”, які приїхали до Чехії. 

“Колаборанти здійснили чергову спробу легітимізувати окупацію півострова, забули тільки розповісти про факти політичних репресій, численні викрадення, вбивства та переслідування за релігійні погляди й громадську діяльність, що відбуваються в АР Крим”, – написала на своїй сторінці у фейсбуку речниця відомства Катерина Діденко.

ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО "ВІЗИТУ" ПРОКРЕМЛІВСЬКОЇ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇДО ПРЕЗИДЕНТА ЧЕХІЇПрокуратура Автономної…

Gepostet von Екатерина Диденко am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Нагадаємо, 28 жовтня члени організації “Къырым бирлиги”, лояльної до російської влади, приїхали на урочистості з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини на запрошення Мілоша Земана. Згодом вони повідомили, що президент країни нібито визнав окупований Крим частиною Росії. 

На ситуацію одразу відреагувало українське посольство в Чехії. Там інцидент назвали провокацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter