У пресслужбах бойових частин найближчим часом з’явиться посада фотокореспондента – Богдан Сеник

Дата: 13 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У пресслужбах бойових частин, службах зв’язків із громадськістю Збройних сил України незабаром має з’явитися нова посада – фотокореспондент.

Про це повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ полковник Богдан Сеник під час пресконференції “Нові правила акредитації для медійників”, яку транслював Укрінформ.

Богдан Сеник. Скриншот з відео пресконференції в Укрінформі

Він наголосив, що вказану посаду вводять додатково задля допомоги безпосередньо пресофіцерам бойових частин бригад у районі ведення бойових дій.

За словами Сеника, рішення вже підтримав головнокомандувач, наразі воно опрацьовується.

Він уточнив, що йдеться не про офіцерську посаду, оскільки багато представників ЗМІ, операторів, журналістів не мають офіцерського звання, звання офіцера запасу, а про звання старшого солдата.

“Ми можемо досить оперативно призначати на цю посаду якраз тих людей, які мають навички, досвід і дійсно можуть допомогти пресслужбам виконувати свої завдання. Бо навантаження на них зараз дуже велике: вони супроводжують журналістів, роблять власний контент, надають роз’яснення, виконують інші завдання, поставлені командуванням частини та зумовлені їхніми функціональними обов’язками”, – пояснив Сеник.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 1 березня стало відомо про зміни правил акредитації для роботи журналістів у зоні бойових дій.

Зокрема, для журналістів запровадили прескарту нового зразка зі строком дії до шести місяців. Попередні прескарти дійсні до 1 травня 2023 року. Акредитація представників ЗМІ, які вже мали прескарти ЗСУ, здійснюватиметься за спрощеною процедурою, йдеться в повідомленні.

Водночас керівники та командири оперативно-стратегічних угруповань військ отримали право самостійно визначати зони для перебування представників ЗМІ в районі відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter