Представництво президента в АРК оголосить конкурс на вакантні посади підрозділу з Кримської платформи

Дата: 27 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У жовтні Представництво президента України в Автономній Республіці Крим планує оголосити конкурс на вакантні місця у відомстві. 

Про це під час зустрічі з громадськими організаціями в Офісі Кримської платформи повідомив представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, повідомляє кореспондент видання ZMINA

Антон Кориневич

Він нагадав, що 13 серпня президент ухвалив указ №359 про зміни до указів про діяльність Представництва президента в АРК. У цих змінах передбачили функціональне завдання забезпечувати експертний, аналітичний та інший супровід і діяльність Кримської платформи як механізм. Президент також своїм указом уможливив збільшення штатної чисельності: із 35 до 45 співробітників.

Антон Кориневич повідомив, що наразі кожен структурний підрозділ представництва фіналізує своє положення. Один з них куруватиме внутрішній трек Кримської платформи. Він опікуватиметься законопроєктами, нормативними актами, проєктами, навіть спільними з громадськими організаціями та державними органами. 

Представниця президента України в АРК Дар’я Свиридова сказала, що Кримська платформа – це не українська історія, а міжнародний майданчик. За її словами, щоб забезпечити якісну участь України в Кримській платформі, представництво оголосить конкурс на вакантні місця. 

Під час зустрічі керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко звернув увагу на вкрай низьку заробітну плату співробітників Представництва президента в АРК. 

Антон Кориневич підтвердив це. За його словами, оклад головного консультанта в представництві – 5 500 гривень, у керівника відділу – 8 800 гривень. Утім, як наголосив представник президента, ситуація зміниться, оскільки 24 вересня Верховна Рада проголосувала за законопроєкт “Про внесення замін до Закону України “Про державну службу”. Цей документ прирівняв Представництво президента України в АРК до всіх органів, створених у президентській вертикалі.

“Представництво має регіональні оклади. З усією повагою – ми не регіональне управління статистики в Голопристанському районі Херсонської області. Неправильно говорити про політику деокупації та реінтеграції, якщо співробітник має такий оклад. Ми маленький орган і не є тягарем для державного бюджету. Тепер, після внесення урядом змін до нормативних актів, оклад головного консультанта буде 11 тисяч гривень, а керівника відділу – 16 тисяч. До цієї ж суми наші співробітники отримуватимуть фіксовану премію та надбавки за інтенсивність”, – сказав Антон Кориневич.

Він також подякував співробітникам представництва, які всі ці два роки працювали з низькими заробітними платами й виконали багато роботи. 

Представництво президента в АРК сподівається, що підвищення заробітної плати дозволить залучити якісних співробітників і просить відстежувати вакансії на сторінці представництва. 

Нагадаємо, у квітні Володимир Зеленський підписав указ № 160/2021 “Про пріоритетні напрями діяльності Представництва президента в Автономній Республіці Крим”, яким, зокрема, затвердив стратегію роботи цього органу, щоб підвищити його ефективність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter