Зеленський розширив повноваження свого представництва в Криму

Дата: 14 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 160/2021 “Про пріоритетні напрями діяльності Представництва президента в Автономній Республіці Крим”. Своїм підписом він затвердив стратегію роботи цього органу, щоб підвищити його ефективність.

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський

Офіс президента пояснює, що мета стратегії – підвищення ефективності роботи представництва щодо сприяння дотриманню прав і основоположних свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя або переселилися з неї. Також документ покликаний підвищити та зміцнити рівень їхньої довіри до державних інституцій, виконання заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України, деокупацію і реінтеграцію Криму

Згідно зі стратегією, Представництво президента в Криму має брати участь у розробленні пропозицій стосовно державної політики щодо деокупації та реінтеграції Криму.

Представництво також має працювати над розвитком ефективної взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу та громадськими організаціями з Криму.

Стратегія передбачає участь представництва у заходах щодо консолідації міжнародних зусиль задля сприяння процесу деокупації Криму, посилення тиску на Російську Федерацію.

Крім того, представництво має сприяти реалізації ефективної інформаційної політики та протидії дезінформації. Зокрема, забезпечувати Зеленського та владу достовірною та актуальною інформацією щодо ситуації в Криму і надавати пропозиції щодо належного реагування на випадки дезінформації та маніпуляції стосовно тимчасової окупації Росією Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter