У Зеленського наголошують на важливості підготовки кадрового резерву для майбутнього звільненого півострова

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Представництві президента України в Криму наголошують на важливості підготовки кадрового резерву для майбутнього звільненого півострова та анонсували Марафон академічних подій про Україну “World Academic Talks”.

Про це йдеться в спільному брифінгу постійної представниці президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої та уповноваженої глави держави з питань Фонду президента з підтримки освіти, науки та спорту Ольги Будник

 

Під час брифінгу спікерки наголосили на важливості підготовки кадрового резерву задля реінтеграційних процесів деокупованого Криму й анонсували перший захід – Марафон академічних подій про Україну “World Academic Talks”.

“Кожен день наближає нас до перемоги, отже ми маємо бути готовими до етапу відбудови, підготувати відповідних фахівців, забезпечити пулом талантів усі сфери державного управління. З цією метою Фонд президента України працює над розвитком інституційних партнерств між українськими та іноземними університетами, освітніми та науковими інституціями, щоб наші викладачі, студенти, науковці мали доступ до найкращих освітніх можливостей, наявних в Україні та світі”, – зазначила Ольга Будник.

Таміла Ташева наголосила, що настане день, коли українські військові та влада заходитимуть у Крим.

Росія впродовж років окупації втягувала український півострів у свій правовий, інформаційний, гуманітарний простір, займалася знищенням нашого академічного середовища, наших кримських навчальних закладів. Тому вже зараз за дорученням президента триває робота над питаннями, які стосуються реінтеграції наших територій, зокрема питаннями кадрового резерву для Криму, адже всі, хто співпрацювали з окупаційними адміністраціями, мають піти з обійманих посад, а їхні місця мають зайняти гідні, професійні кадри”, – сказала Таміла Ташева.

Фонд президента України спільно з Національним офісом Кримської платформи та в партнерстві з українськими й іноземними університетами запускають Марафон академічних подій про Україну “World Academic Talks” – серію заходів, під час яких лідери академічних спільнот України та світу, студентські спілки будуть професійно обговорювати теми, пов’язані з Україною, її розвитком та повоєнним відновленням.

Українські університети запрошують долучитися до Марафону “World Academic Talks” та “спільно робити голос України гучнішим на світових академічних майданчиках”.

Висвітлення новин та анонсів наступних подій марафону можна відстежувати на сторінці фонду.

Також представниця президента в Автономній Республіці Крим анонсувала, що наприкінці вересня відбудеться перший Кримський академічний форум, який організовують студенти Київського національного університету ім. Шевченка, за організаційної підтримки Національного офісу Кримської платформи й у партнерстві з низкою провідних освітніх закладів з України, Великобританії та Німеччини.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter