У Празі відкрили виставку знищеної в Україні військової техніки РФ

Дата: 11 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У центрі Праги на Летенській рівнині в районі Прага 7 з понеділка 11 липня відкрилася виставка знищеної в Україні техніки російських окупаційних військ.

Про це повідомив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

Фото: Рікард Йозвяк

Експозиція буде в місті до 24 липня. На ній представлено російський танк Т-90, артилерійські установки, протитанкові системи й зенітно-ракетний комплекс “Бук”.

Організатором виставки виступило Міністерство внутрішніх справ України за підтримки кількох міністерств України й Чехії.

Раніше, 27 червня, аналогічна виставка знищеної українськими військами військової техніки росіян відбулась у Варшаві. Це була перша демонстрація переможеної російської зброї на території НАТО та ЄС. 

Назва виставки – “За нашу і вашу свободу!” – відсилає до гасла польського національного повстання 1830–1831 років проти Російської імперії та підкреслює, що Польща підтримувала Україну і на фронті, і в тилу.

Нагадаємо, 6 липня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відкрилася фотовиставка “Russian War Crimes House” про воєнні злочини російської армії в Україні. Вона складається з фотографій і відео, на яких зафіксовані злочини Росії в Україні. Виставка триватиме до 15 липня включно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter