З початку року українці встигли зареєструвати майже п’ять тисяч електромобілів

Дата: 06 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

З початку поточного року в Україні на облік поставили 4791 електромобіль.

Про це повідомляє Укравтопром. 

В асоціації автовиробників зауважують, що цей показник у півтора раза більший, ніж за аналогічний період минулого року. Основну масу автомобілів становили легкові – 4441 штук, а інші 350 – комерційні авто. 

“Вибираючи електромобіль, українці продовжують віддавати перевагу старим машинам. У результаті за період із січня по серпень поточного року частка імпортованого секонд-хенду на первинному ринку легкових електромобілів склала 91%, а в комерційному сегменті ринку – 95%”, – зазначають в асоціації. 

Як відомо, за підсумками 2018 року Україна опинилася серед лідерів у Європі за зростанням кількості електромобілів, поступившись лише Нідерландам. Чиновники кажуть, що попит на електромобілі, які допомагають зберігати екологію, може суттєво зрости, щойно для них з’явиться краща інфраструктура: наразі в Україні на шість електромобілів припадає лише одна зарядка. 


Щороку сім мільйонів людей у світі помирають від хвороб, пов’язаних з наслідками забруднення повітря. Понад 90% таких смертей припадає на країни з низькими доходами населення, а, як відомо, Україна перебуває серед найбрудніших країн Європи та входить до десятки країн з найбільш високими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене навколишнє середовище.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter