У польському Центрі для біженців з України місцевий чоловік напав на українця, вигукуючи ксенофобні образи

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У польському місті Міколув 21-річний місцевий житель напав на українця, що перебував у Центрі для біженців. Правоохоронці кваліфікують напад як злочин на ґрунті ксенофобії. 

Про це повідомляє місцева поліція.

Фото: East News

Так, нетверезий хлопець пробрався на територію одного з центрів для українських біженців через паркан. Це помітив 23-річний українець, який зробив йому зауваження. 

Після цього між молодими чоловіками завʼязалася словесна суперечка, що переросла у бійку. Поляк ударив українця в обличчя та вибив йому зуба, а потім став вигукувати гасла національної ворожнечі. 

Порушник намагався втекти, однак його затримали правоохоронці. Хлопець пручався та ображав поліцейських. Його перевірили на тверезість і виявили в організмі понад 2 проміле алкоголю.

Зрештою поляка затримали. Йому закидають завдання тілесних ушкоджень, напад на ґрунті ксенофобії, насильство щодо особи через її національну приналежність, а також образу правоохоронців. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років. Чоловіку заборонили наближатися до постраждалого 23-річного українця та контактувати з ним. 

Крім того, кілька днів тому у Вроцлаві місцевий житель напав на громадянку України, яка відпочивала поблизу озера, та зламав їй руку. 

“Він казав нам у**бувати й називав нас ганчірками. Казав, що Путін добре зробив”, – розповіла одна з постраждалих.

Місцева поліція відмовилася прийняти заяву у потерпілої, хоча вона надала довідку з медзакладу. Лише після того, як випадком з українською родиною зацікавилися журналісти, правоохоронці все ж прийняли заяву від постраждалої.

Нагадаємо, що у липні минулого року в Варшаві перехожа побила громадянку України Ганну, яка говорила телефоном українською. Нападниця вигукувала ксенофобські образи щодо постраждалої, а у поліції, куди українка звернулась, спочатку не зафіксували мотив нетерпимості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter