У польській Варшаві відбувся марш противників абортів

Дата: 14 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У столиці Польщі Варшаві 14 квітня відбувся марш противників абортів, які невдоволені кроками уряду з лібералізації суворих законів щодо переривання вагітності.

Про це пише AP.

Марш противників абортів у Варшаві. Джерело: apnews.com

Марш пройшов за підтримки польської католицької церкви, яка закликала зробити неділю днем молитви “на захист зачатого життя”.

У заяві федерації, що виступає проти абортів, наголосили на тому, що “перед обличчям пропаганди абортів в останні місяці марш є рідкісною нагодою показати підтримку захисту людського життя від зачаття до природної смерті”.

Зараз у Польщі тривають публічні дебати навколо політики уряду прем’єр-міністра Дональда Туска з лібералізації суворого законодавства щодо абортів, запровадженого попереднім консервативним урядом.

Польський Сейм тиждень тому проголосував за схвалення подальшої детальної роботи над чотирма пропозиціями щодо зняття майже повної заборони на аборти. Це може тривати тижні або навіть місяці.

Нагадаємо, що 24 січня 2024 року на засіданні польський уряд узгодив законопроєкти, покликані частково легалізувати аборти й лібералізувати ринок контрацептивних пігулок – заходи, які були посилені попередньою консервативною владою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що згідно з результатами соцопитування, більшість громадян Польщі вважають, що аборт має бути дозволеним за наявності серйозної загрози для життя матері або її здоров’я, а також за наявності вад плода.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter