У Польщі продовжили тимчасовий захист для біженців з України до кінця вересня 2025 року

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Польський уряд ухвалив зміни до Закону “Про допомогу громадянам України”. У документі передбачається, зокрема, продовження тимчасового захисту для українських біженців до кінця вересня 2025 року.

Про це повідомляє польське видання PAP.

Фото: “Слово і Діло”

Законопроєкт привʼязує виплату допомоги “800 +” і Щомісячна виплата українським біженцям у розмірі 800 злотих на кожну дитину віком до 18 років. і “Добрий старт” і Виплата в розмірі 300 злотих, яку раз на рік отримують батьки школярів, щоб ті могли підготувати дітей до нового навчального року. до обовʼязкового шкільного навчання. Тобто виплати отримуватимуть ті, хто живе в Польщі з дитиною, яка навчається в закладах дошкільної освіти чи в школі.

За словами віцепрем’єр-міністра Владислава Косіняк-Камиша, було багато випадків, коли українці отримували виплати й одразу поверталися до України. Тому до системи видавання допомоги вводять чіткіші правила.

Нововведення законопроєкту набудуть чинності 1 липня 2024 року, за винятком деяких положень.

Нагадаємо, з нового навчального року, що розпочнеться у вересні 2024 року, діти українських біженців, які перебувають у Польщі, повинні будуть відвідувати місцеві школи. Передбачається, що навчання розпочнуть 50–60 тисяч школярів з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter